Jelenlegi hely

Hogy lophatják el az e-mail jelszavam?

Jelszó lopás három módszere:

  • A számítógépet, melyen az e-mail cím be van állítva, vírusfertőzés éri, a vírus lopja el a jelszót a levelező programból. Ez a leggyakoribb módszer.
  • Másik módszer az adathalászat, amikor az e-mail tulajdonos megtévesztő levelet kap, melyben valamilyen módon, akár a mi nevünkkel visszaélve, e-mail cím jelszavának megadását kérik. Mi sose kérünk ilyet ügyfeleinktől, ha ilyen levelet kap, törölje.
  • Ha levelező programban az e-mail címét titkosítás nélküli konfigurációban használja, akkor az Ön számítógépe és levelező szerverünk között az adatforgalom lehallgatható lesz, így a jelszó is eltulajdonítható.

Az ellopott jelszót az interneten spam küldő robotok nagy mennyiségű spam küldésére használják. 
Mivel a spamszűrő szoftverek természetéből adódóan a kimenő levelek szűrésének hatékonysága jóval kisebb, így sajnos sok spam valóban kiküldésre kerül. Ezért ebben az esetben kénytelenek vagyunk azonnal tiltani az érintett e-mail címet, mivel a levelező szerverünk könnyen spam listára kerülhet, mely az összes ügyfelünk levelezésének zavartalanságát veszélyezteti.

Tiltás esetén természetesen az ügyfeleinket alternatív módon próbáljuk elérni és ismertetjük a tiltás okát.
Ha Ön jelszó lopás áldozata lett és bizonyos abban, hogy nem történt adathalászat, akkor mindenképpen javasolt azon számítógépek átvizsgálása, melyre az érintett e-mail cím be van állítva bejövő és/vagy kimenő hitelesítéshez, hiszen ha a vírus nem kerül eltávolításra a jelszót újra el fogja lopni. Emellett a levelező program biztonságos e-mail beállításokat is célszerű ellenőrizni.